Murdeluule võistluse auhinna sai Häniläne

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarvastu vallavanem Alar Karu õnnitles murdeluulevõistluse võitjaks pärjatud luuletajat Häniläst.
Tarvastu vallavanem Alar Karu õnnitles murdeluulevõistluse võitjaks pärjatud luuletajat Häniläst. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hendrik Adamsoni murdeluulevõistluse laureaadiks tunnistas žürii luuletaja Häniläse, kelle võidutöö «Istse inemine suurtii veeren» oli luuleridadesse põimitud Võru murdes.


Koolmeistrina töötav luuletaja, kes oma kodanikunime ei avalda, saatis võistlusele kaks tööd ja žürii märkis ära ka tema «Mõtli põlatu velle pääle».



Kahe aasta eest osales naine murdeluulevõistlusel esimest korda. «Häniläne oli salasõna, sest tahtsin luules salaja olla,» lausus võitja.


Võru murre on tema emakeel, sest ta on pärit Antsla vallast. Praegu elab naine Põhja-Eestis.



Võistluse žürii esimees, keeleteadlane Jüri Viikberg ütles, et võistlustöid laekus tänavu oodatust vähem, kuid kõik need on väga tugevad.



«Vahed hakkasid selguma sõelumisega, aga võidutöös olime kohe üsna kindlad,» lausus Viikberg. «Üllatava kõrval oli ka palju ootuspärast.»



Murdeluulet esitati hindamiseks enamasti Mulgi ja Võru murdes, kuid esindatud oli ka Saare murdes värsid. Viikbergi sõnul on murdekeeled muutunud üllatavalt elujõuliseks.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles