Viljandi juubeliaasta kulmineerub lavastusega «Linnapea»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme, 4. oktoobril esietendub Ugala teatris Viljandi 725. aastapäeva ürituste ühe tähtsündmusena Toomas Suumani kirjutatud näidend «Linnapea».


Linnapea Kalle Jents on teatrile tänulik, et Viljandi legendaarse linnapea August Maramaa isik ja tema aeg jõuab vaatajateni. «Kindlasti ei ole see sündmus ainult viljandlastele, vaid etendust on huvitav vaadata teistelgi,» lausus Kalle Jents.



«Linna edukaks juhtimiseks peab olema tulevikuvisioon. Maramaa oli selles mõttes hea näide, sest ta tahtis näha üle oma aja. Ta oli linnapea palju aastaid ennesõjaaegses Eestis ja see pikk aeg võimaldas tal linnapilti inimestele meeldivamaks ja elukeskkonda paremaks muuta. Palju sellest, mis tol ajal ette võeti, on ka tänases Viljandis reaalselt näha,» lisas Kalle Jents.



«Linnapea» esietendus on reserveeritud Viljandi juubeliürituse külalistele. Etendusele järgneb linnapea vastuvõtt Viljandi arengule kaasa aidanud riigi- ja ühiskonnategelastele, haridus-, kultuuri- ja spordielu edendajatele ning ettevõtjatele. Vastuvõtu korraldamist toetavad aktsiaseltsid Prike ja Frens, osaühing Vilmix ja Ugala teater. Lavastuse valmimist toetas Viljandi linnavalitsus.



Järgmised «Linnapea» etendused on 9. ja 24. oktoobril. Loo on lavastanud Andres Lepik, kunstnik on Jaak Vaus ning nimitegelase, linnapea ehk Maramaana astub publiku ette Andres Tabun.  Lavastuses teeb kaasa enamik Ugala näiteseltskonnast.


Tagasi üles