Kalmistul mälestati okupatsioonivahetust

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile ennelõunal toimus Saksa kalmistul pisitseremoonia, et sõjas hukkunuid mälestada.
Eile ennelõunal toimus Saksa kalmistul pisitseremoonia, et sõjas hukkunuid mälestada. Foto: Marko Saarm

Eile hommikul kell 11 leidis Viljandi Saksa sõjaväe kalmistul aset üritus, mida korraldaja Jaanika Kressa nimetas Viljandi bolševismist vabastamise 75. aastapäeva mälestuskoosviibimiseks.

Ametlikule ajalookäsitlusele tuginedes võiks sündmust pidada pigem Nõukogude Venemaa okupatsiooni lõpuks ja Hitleri Saksamaa okupatsiooni alguseks.

Olgugi et Viljandi linnapea Ando Kiviberg taunis umbes nädal tagasi Sakalale antud kommentaaris kokkusaamise korraldamist sellega kaasneva poliitilise alatooni ebakorrektsuse tõttu, andis linnavalitsus selle korraldamiseks loa. Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti kultuuri- ja noorsootööspetsialisti Vilja Volmeri sõnul said korraldajad loa just seetõttu, et ameti tööülesanne ei ole seisukohtade väljendamine, vaid dokumentide menetlemine. Ta lisas, et plaanis olev üritus oli võrdlemisi väike, umbes 20 osalejaga, ning vormilist põhjust loa mitteväljastamiseks ei leitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles