SAKALA VALIMISINTERVJUU Margus Tsahkna: lihtsalt istume selle vara otsas, ei tee mitte midagi ja elame siin nagu näljarotid

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Margus Tsahkna on valmis vahetama välisministri töö Euroopa Parlamendi koha vastu Brüsselis ja rõhutab, et see Euroopa Parlamendi koosseis on julgeolekupoliitilises võtmes arvatavasti Euroopa Liidu ajaloo kõige tähtsam.
Margus Tsahkna on valmis vahetama välisministri töö Euroopa Parlamendi koha vastu Brüsselis ja rõhutab, et see Euroopa Parlamendi koosseis on julgeolekupoliitilises võtmes arvatavasti Euroopa Liidu ajaloo kõige tähtsam. Foto: Tairo Lutter

Välisminister, Eesti 200 esimees ja Euroopa Parlamendi kandidaat Margus Tsahkna leiab, et Euroopa Liidul tuleb rohepöördega kindlasti edasi minna, kuid teha seda praktilisemal moel, kui algul kavandati, ja majandusele hoogu andes. Näiteks soovitab ta pöörata tähelepanu metsatööstusele ning kaevandada Ida-Viru maavarasid.

Margus Tsahkna, kõigil kandidaatidel on praegu kiire, välisministril kindlasti veel eriti. See variant, et te valituks osutumise korral vahetategi välisministri portfelli Euroopa Parlamendi liikme töö vastu, ei ole vist kuigi tõenäoline?

Meil on Eesti 200-s kokkulepe, et kõik, kes kandideerivad, on valmis minema. Nad peavad minema.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles