Vana-Võidu väljak nägi rekordeid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Varik
Liis Varik Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädalavahetusel Vana-Võidu staadionil võistelnud vibulaskjad saavutasid märkimisväärseid tulemusi, ehkki ilm oli tuuline ja külm.



Vana-Võidu lahtisteks meistrivõistlusteks nimetatud mõõduvõtul uuendati nii isiklikke kui Eesti rekordeid. Ühtlasi jagati kohalike sportlaste omavahelises konkurentsis välja Viljandimaa tänavused meistrimedalid.


Siinsete vibulaskjate treener Aune Varik tunnistas, et nende võistluste pika ajaloo kõige kehvemates tingimustes saadud suurepärased tulemused olid talle mõnevõrra ootamatud.

Eesti rekord sündis Vana-Võidus meeste plokkvibude klassis: Evert Ressar klubist Järvakandi Ilves korrigeeris senist tipptulemust 50 ja 30 meetri distantsil ning harjutuses FITA-1. 50 meetrilt on nüüd Eesti rekord 344 silma, 30 meetrilt 359 silma ning uus FITA-1 rekord on selles võistlusarvestuses 1345 silma.

«30 meetri tulemus on ikka supervõimas: 360 võimalikust 359 silma,» nentis Aune Varik.
Treener tundis heameelt ka oma kasvandike üle, sest noodki pälvisid kõrgeid kohti ja näitasid rasketes oludes kindlat kätt.
«Tulemas on juunioride ja kadettide maailmameistrivõistlused. Oleme selle nimel kõvasti vaeva näinud ning praegu on minu süda küll rahulik: võistlustel osalejad on viimastel jõuproovidel näidanud heal tasemel stabiilseid tulemusi,» rääkis ta.

6.-12. oktoobrini Türgis peetavatele tiitlivõistlustele sõidavad juunioridest Taavo Allik, Andres Oss, Romet Köhler ja Liis Varik ning kadettidest osalevad neil Ants-Martti Helinurm ja Sander Putnik. Eesti koondis lendab maailmameistrivõistlustele 2. oktoobril.

Eeloleval nädalavahetusel osalevad Viljandimaa vibusportlased Järvakandis võistlusel «Ilves Cup».

MEISTRID
Viljandimaa meistri medali pälvisid
• Taavo Allik, Romet Köhler, Ants-Martti Helinurm, Urmet Udu, Jürgo Pukk, Liis Varik, Mariliis Martin, Laura Nurmsalu, Gätlin, Nurk, Jaan Kookla, Taavo Allik (täiskasvanute sportvibu) ja Liis Varik (täiskasvanute sportvibu).
Allikas: www.vanavoidu.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles