Viljandi kuulub sel aastal 20 Euroopa turismi tippsihtkoha hulka

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Günter Verheugen
Günter Verheugen Foto: Peeter Langovits

Euroopa Komisjoni asepresident Günter Verheugen andis eile õhtul Bordeaux’s peetud 7. Euroopa turismifoorumil kahekümnele paigale nimetuse «Parim kohaliku immateriaalse pärandiga sihtkoht Euroopas».


Eestist sai selle tiitli Viljandi tänu oma unikaalsele asukohale, inimestele, loodusele ja arhitektuurile, mis muudab linna omanäoliseks. Esile tõsteti Viljandis toimuvat pärimusmuusika festivali.

Euroopa turismi tippsihtkoha tiitliga propageeritakse paiku, kus majanduslik edu käib käsikäes sotsiaalse, kultuurilise ja keskkonnaalase jätkusuutlikkusega.

«Kui Euroopa soovib säilitada oma positsiooni maailma peamise turismisihtkohana, peab ta edasi arendama oma tugevaid külgi ning tõestama turismipiirkondade väljapaistvust,» ütles ettevõtluse ja tööstuse eest vastutav komisjoni asepresident Günter Verheugen.
Euroopa turismi tippsihtkohtade konkursil, millest võttis osa 18 liikmesriiki ja kaks kandidaatriiki, hinnati pärandi elemente nagu kohalik köök, käsitöö, kunst ja eluolu.

Kõikide võitnud sihtkohtade esindajad on kutsutud osalema Euroopa turismipäeval, mis on 7. oktoobril Brüsselis. Pärjatud paigad hakkavad kuuluma Euroopa turismi tippsihtkohtade võrgustikku.

Selle aasta auhinnad antakse Bordeaux's üle osana Euroopa turismifoorumist, mille korraldas Euroopa Komisjon koostöös Euroopa Liidu eesistujariigi Prantsusmaaga.
Kahekümne sihtkoha loetelu: MEMO/08/570.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles