Vaba mõte. Üks reform, üks eesmärk

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm / Sakala

​Riigihalduse ministrile Arto Aasale meeldib inimesi liigutada hulgakaupa ja üsna suurtel kiirustel. 5000 inimest on tema meelest piir, kust algab omavalitsus, ning 800 see inimeste hulk, mille võrra peaks vähenema valitsussektori töötajaskond. Mõlema idee elluviimine peaks tegema Eesti elu paremaks ja efektiivsemaks.

Usun, et haldusreform võib lõpuks tõesti teoks saada, sest seatud eesmärk on ääretult lihtne ja konkreetne. Just nimelt see 5000 elanikku valla kohta ongi selge siht. Pole mingit üleliigset umbluud: juttu tõmbekeskustest, teenuse parandamisest või mingeid veel keerulisemaid sõnu. Üks reform, üks eesmärk.

Eks hiljem saa muidugi selgeks, kas Kolga-Jaani elaniku elu muutub ka tegelikult paremaks, kui ta peab ühinema Viljandi vallaga ja hakkama oma asju ajamas käima Viljandis. Aga see on juba teine teema ning selle küsimusega reformitegijad praegu pead ei vaeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles