Paariskahene alustas hästi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu maailmameistrivõistlustel pronksi saanud Kaspar Taimsoo ja Allar Raja alustasid Uus-Meremaal tänavust jõuproovi eelsõidu teise kohaga.
Mullu maailmameistrivõistlustel pronksi saanud Kaspar Taimsoo ja Allar Raja alustasid Uus-Meremaal tänavust jõuproovi eelsõidu teise kohaga. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kaspar Taimsoo ja Allar Raja tegid esmaspäeva varahommikul Uus-Meremaal peetavatel sõudmise maailmameistrivõistlustel korraliku alguse, tagades endile eelsõiduga otsepääsu poolfinaali.


Uus-Meremaal Karapiro järvel alanud maailmameistrivõistluste paarisaeruliste eelsõidu kolmandas stardis olid viljandlase Kaspar Taimsoo ja pärnulase Allar Raja vastased itaallased Gabriele Cagna ja Federico Ustolin, sloveenid Jan Spik ja Casper Fistravec, uusmeremaalased Nathan Cohen ja Joseph Sullivan ning hiinlased Hang Liu ja Zhiqiang Shi.

Igast eelsõidust pääses poolfinaali kolm paremat ning teisena lõpetanud Taimsool ja Rajal ei tekkinud kvalifitseerumises sõidu kestel kordagi kahtlust.

Kohalikud mehed tegid võimsa sõidu

Tugeva alguse tegi tiitlivõistlusel kohalik tandem Nathan Cohen ja Joseph Sullivan, keda peetakse paariskaheste kuldmedali favoriitideks. Eesti sõudeliidu pressiteenistuse kinnitust mööda oli eelsõidu võitnute lõpptulemus maailma mitteametliku tippmargi lähedane.

Uus-Meremaa paatkond lõpetas distantsi ajaga 6.10,18, teisena finišeerunud eestlaste tulemus oli ligemale kaheksa sekundit nõrgem: 6.18,34. Viimasena tagas sellest sõidust tulemusega 6.20,96 endale poolfinaalikoha Hiina paatkond.

Paarisaeruliste esimesest eelsõidust pääsesid otse poolfinaali Prantsusmaa (6.11,22), Saksamaa (6.12,84) ja Norra (6.13,91) ning teisest Suurbritannia (6.14,91), USA (6.16,52) ja Tšehhi (6.19,33).

Rahvusringhäälingule antud usutluses teatas Kaspar Taimsoo, et tandem jäi oma eelsõiduga rahule, ehkki veidi andis end tunda seitsmenädalane võistluspaus.

Poolfinaalid sõidetakse reedel

«Üldiselt ei olnud halb. Aeglane algus on meile tavapärane: vajame lahtisõitmist,» lausus Taimsoo. Viljandlasega ühte meelt oli tema pärnulasest meeskonnakaaslane Allar Raja.

Taimsoo ütles, et uusmeremaalaste suurepärane sõit neid ei hirmutanud. «Otsisime pigem oma sõitu ning jälgisime tagant tulevaid itaallasi ja hiinlasi,» lausus ta rahvusringhäälingule antud usutluses.

Poolfinaalsõidud peetakse Uus-Meremaal reedel ning finaalid on kavas pühapäeval.

Meeste ühepaadil startinud pärnulane Tõnu Endrekson lõpetas eelsõidu teisena. Otse poolfinaali jõudsid vaid võitjad ning Endrekson jätkab võistlust täna peetavas vahesõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles