Rahvakultuuri auhind ootab kandidaate

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvatantsuõpetaja Maie Roosimaa
Rahvatantsuõpetaja Maie Roosimaa Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa kultuuritöötajate ümarlaud koostöös rahvakultuuri arendus- ja koolituskeskusega ootab 1. detsembrini ettepanekuid, tunnustamaks Viljandimaa rahvakultuuri tegijaid. Välja antakse kuus auhinda. Auhinnaks on rahvuslikest traditsioonidest inspireeritud taies.


 

«Ka sel aastal valmistab auhinnad maakonna rahvakunstimeistri nimetusega pärjatud inimene,» ütles Viljandimaa rahvakultuurispetsialist Kati Grauberg-Longhurst. «Selle aasta aprillis peetud rahvakunstipäeval pälvis rahvakunstimeistri tiitli Priit Retsep.»

Auhinna kandidaadiks võib esitada kultuuri- ja rahvamajade töötajaid, kollektiivide juhte, käsitöömeistreid, kultuuripärandi säilitajaid ja teisi üksikisikuid, aga ka kollektiive ja organisatsioone, kes on Viljandimaal rahvakultuuris silma paistnud või väärivad esiletõstmist.

Ettepanekuid saab esitada 1. novembrist internetis www.viljandimaa.ee alajaotuse «Kultuur» juures oleva lingi «Viljandimaa rahvakultuuri auhind» alt ning paberile trükitud blankette saab ka Viljandi maavalitsusest maavanema sekretäri käest.

Auhinna väljaandmise otsuse teeb Viljandimaa kultuuritöötajate ümarlaud. See antakse kätte 29. detsembril Viljandi pärimusmuusika aidas tänuüritusel «Pärlipidu».

Eelmisel aastal olid Viljandimaa rahvakultuuri auhinna laureaadid dirigent ja koorijuht Aita Tammpere, rahvatantsuõpetaja Maie Roosimaa, kultuurielu hoidja, mittetulundusühing Tuhalaane, kooli- ja luuleteatri eestvedaja Reet Sinimaa, koorijuht Syrle Eesik ning kohaliku elu edendaja Vilma Oks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles