Anneli Vaher jooksis end Saaremaal teiseks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi klubisse Staier kuuluv Anneli Vaher oli Saaremaa Kolme Päeva jooksus naiste arvestuses teine. Pilt on tehtud Viljandi linna jooksul.
Viljandi klubisse Staier kuuluv Anneli Vaher oli Saaremaa Kolme Päeva jooksus naiste arvestuses teine. Pilt on tehtud Viljandi linna jooksul. Foto: Elmo Riig

Saaremaa Kolme Päeva jooksul oli kõige arvukamalt esindatud Viljandi vastupidavusalade klubi Staier. Lauri Soolo sai üldarvestuses kirja neljanda koha, naistest lõpetas teisena Anneli Vaher.

Möödunud reedel alanud ja pühapäeval lahenduse saanud pika traditsiooniga jooksuvõistlust peetakse kolmele päevale jagatud maratonidistantsil. Alustatakse 10 kilomeetriga, teisel päeval läbitakse 16,195 ning kolmandal 16 kilomeetrit. Paremusjärjestuse selgitab tulemuste summa.

Parim oli Pavel Loskutov

Tänavu 37. korda peetud võistluse kõigil etappidel sai tulemuse kirja 326 jooksjat. Võidu pälvis esimest korda kaasa teinud Pavel Loskutov, kes näitas kahel esimesel etapil parimat aega ning sai viimasel, viitstardiga distantsil teise tulemuse.

Pavel Loskutovi järel oli teine Priit Aus, kolmas Sergei Tšerepannikov ja neljas viljandimaalane Lauri Soolo. Klassis M-19 kolmandaks tulnud Soolo oli etapiti neljas, viies ja seitsmes. «Jooks on võrdlemisi karm: kolmandaks päevaks olid jalad juba valusad ja kanged,» nentis Staieri edukaim mees.

Lauri Soolo ütles, et oli võistlushooaja lõpetanud juba Tallinna sügisjooksu järel ning Saaremaal osales üksnes säilinud vormi pealt. Ta jäi tulemusega vägagi rahule. Saavutuse väärtust suurendab tõik, et kaasa tegi palju eesti tugevamaid pikamaamehi.

Teiste Staieri parematena olid Jaan Jänes lõpuprotokollis 13., Raivo Nõmm 21. ning Rivo Subi 23. Märkimist väärib ka M-16 klassi parim, Heinar Vaine, kes oli üldises pingereas 32.

Naistest võitis Evelin Kärner

Konkurentide puuduse üle polnud põhjust kurta ka naissportlastel. Parimana lõpetas Evelin Kärner, teise aja sai Anneli Vaher Staierist. Üldises pingereas oli parim naine 37. ning paremuselt teise tulemuse teinud viljandlanna 55.

Viljandi vastupidavusalade klubi Staier juhi Ants Kuusiku jutu järgi on Saaremaa jooks kujunenud paljudele hooaja lõppvõistluseks, mil vorm on juba lagunemas.

«Eelkõige on see olnud võistkondlik võimete proov,» tõdes väsimatu pikamaamees ja treener Ants Kuusik, kes osales Saaremaa jooksul 25. korda. «Selline formaat nõuab tugevat enesesundimist. Arvan, et kergem on piitsutada end ühepäevasel maratonil kui kolmele päevale jagatud distantsil,» arutles ta.

Võistkondlikult kolme seas

Tänavusel Saaremaa Kolme Päeva jooksul arvukaimalt esindatud Staieri klubist tegi kaasa 29 liiget. Esimene meeskond (Lauri Soolo, Jaan Jänes, Raivo Nõmm ja Rivo Subi) sai kolmanda koha, teine koosseis oli kaheksas. Staieri naised (Anneli Vaher, Anneli Lenk, Alma Sarapuu ja Liis Tehver) olid teised ning sama tulemuse sai võistkondlikus arvestuses ka Viljandi jooksuklubi esimene veteranide meeskond (Enno Torim, Arne Sammel, Ants Kuusik ja Hanno Priks), Staieri teine oli selles arvestuses viies.

Nagu kõneles Viljandi klubi juht Ants Kuusik, on jooksjate võistlushooaeg selleks aastaks küll läbi saanud, ent staieritel jätkub tegevus ühiste treeningute ja muu sportliku tegevusega aasta läbi.

VÕITJAD

Saaremaa Kolme Päeva jooksul vanuseklassides kolme parema sekka jõudnud Staieri liikmed.

• Mehed. M-16: 1. Heinar Vaine; M-19: 3. Lauri Soolo; M-45: 2. Hanno Priks; M-50: 2. Arne Sammel; M-60: 1. Ants Kuusik; M-65: 3. Valdeko Alliksaar.

• Naised. N-19: 2. Anneli Vaher; N-35: 1. Alma Sarapuu, 2. Anneli Lenk.

Allikas: võistluse protokoll

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles