Piret Aidulo: suursugune orel on insenerikunsti ja käsitöö tippsaavutus

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi lastemuusikakoolis Leelo Rõugu klaveriklassis õppinud Piret Aidulo läks pärast selle kooli lõpetamist edasi õppima Tallinna muusikakeskkooli klaveri erialale, siis Tallinna konservatooriumi muusikaõpetaja-koorijuhi ja hiljem oreli erialale. Praegu on ta Tallinna Kaarli kiriku peaorganist.
Viljandi lastemuusikakoolis Leelo Rõugu klaveriklassis õppinud Piret Aidulo läks pärast selle kooli lõpetamist edasi õppima Tallinna muusikakeskkooli klaveri erialale, siis Tallinna konservatooriumi muusikaõpetaja-koorijuhi ja hiljem oreli erialale. Praegu on ta Tallinna Kaarli kiriku peaorganist. Foto: Tiiu Pikkur

Homme Halliste orelifestivali lõppkontserdil esinev Piret Aidulo on lõpetanud Tallinna konservatooriumi cum laude muusikaõpetaja-koorijuhi erialal ja neli aastat hiljem oreli erialal. 

Ta on õpetanud orelit ja orelimuusika ajalugu ning kirikumuusika aineid mitmes õppeasutuses. 1989. aastast on ta peaorganist Tallinna Kaarli kirikus, kus asub ka Eesti suurim orel (Walcker, 1923), ja 2013. aasta märtsist ka osalise ajaga organist Tallinna toomkirikus.

Piret Aidulo, orel on üks vähestest pillidest, mille mängija ei ole enamasti üldse nähtaval. Kuidas olete sellega rahul? 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles