Politsei kommentaar lugeja kirjale

, politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Lall
Agu Lall Foto: Politsei

Hea meel on tõdeda, et ülaltoodud kirja autor pani tähele politseiniku kiiret ja oskuslikku tegutsemist sündmuskohal. Politsei edasine käitumine vajab aga selgitusi.

Et vargus leidis aset nädalavahetusel, käis sündmuskohal valvemenetleja. Ta tegi kõik vajalikud toimingud, alustas kriminaalmenetlust ja informeeris esmaspäeval piirkonna konstaablit. Lähtudes varguse iseloomust ja sellest, et kannatanu teatas esmaspäeval Suure-Jaani konstaablijaoskonnas politseile veel varastatud trimmerist, võeti kogutud materjalide põhjal vastu otsus, et kuritegu hakkab lahendama kriminaaltalituse töötaja Viljandis, ning tollele edastati ka vajalikud dokumendid.

Kirja autorile selgitati, et kriminaalmenetlus varguse asjus on alustatud ja edastatud lahendamiseks Viljandi politseijaoskonda ning tema avaldus on töös. Kahjuks ei ole kõiki kuritegusid tõesti võimalik lahendada nii kiiresti, kui kannatanud sooviksid.

Mis puutub kirja autori väitesse, et politsei ei korraldanud tema mainitud isikute juures läbiotsimist, siis inimesed peaksid ju teadma: seda ei korraldata mitte kellegi soovidest, vaid kehtivatest seadustest lähtudes. Läbiotsimiseks peab olema seaduslik alus ning selle toimingu ettevalmistamine nõuab oma aja.

Kinnitan kirja autorile, et politsei teeb varguse avastamiseks kõik vajalikud ja seaduses ettenähtud toimingud ning järelevalvet kriminaalmenetluse üle teeb prokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles