Linn hüvitab koolipiima toetuse ja tegeliku piimahinna vahe

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti piim
Eesti piim Foto: Postimees/Scanpix

Viljandi Linnavalitsus otsustas hüvitada koolipiima hinnavahe üldhariduskoolide toitlustajatele tegelike kulude ja PRIA toetatava summa vahel.

Kuni septembri viimase dekaadini on piima hulgimüügihind olnud odavam kui 6 krooni ja 53 senti liitri kohta ning PRIA toetus on täiel määral katnud piima maksumuse. Praegu on hulgipiima müügihind 9 krooni, seega tasub linn koolitoitlustajale toetatavale summale lisaks 1 kroon ja 16 senti ühe liitri piima eest. Samuti hüvitatakse keefiri hinnavahe.

Viljandi Linnavalitsuse rahandusameti juhataja Marika Aaso sõnul on hinnavahe hüvitamise eelduseks PRIA vormil esitatud taotlus ja vähemalt kolm piima ostuhinna võrdlevat hinnapakkumist.

Koolipiim on mõeldud lastele, kes käivad lasteaias, statsionaarse õppevormiga koolide I-XII klassi õpilastele ja põhikooli baasil kutseõppeasutustes õppivatele õpilastele.

Viljandi linna koolides pakutakse koolipiima ligikaudu 8000 liitrit kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles