Repliik: Ise me seda teeme

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Koorep
Sigrid Koorep Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kui pisut tagasi mõelda, meenub kuskilt halli udu tagant aeg, kui kaupluseuksed olid mõnel pühal, näiteks 25. detsembril, sootuks suletud või tuli kõikide asjaajamistega ühele poole jõuda enne keskpäeva, sest siis pandi pood kinni ja isegi verivorstipakki ei saanud enam kätte.

Praegu aga ei teki mõtetki, et peaks oste ette planeerima. Loomulikult on poed ka pühade ajal lahti ja mitte ainult toidupoed. Igaüks saab pidulauda üha uuesti ja uuesti täita ning hiljapeale jäänud ostlejad saavad üht-teist soodsamaltki, sest kauplused teevad juba väikestviisi allahindlusi. Nii pole osturallil otsa ega äärt.

Seega, kas meil on üldse mõtet arutleda tarbimispühade üle ja siis pahameelt tunda või peaksime olema hoopis rahul, et elu on lihtsam ja kõik on iga päev käe-jala juures? See lihtsalt on nii, et osale inimestele jätkub pühade ajal rahu ja vaikust lähedaste seltsis kõigest mõni tund.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles