Juhan Parts: opositsioonis oleku aeg on olnud viljakas

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) peaministrikandidaadi Juhan Partsi sõnul on riigikogu liikme positsioon lubanud tal tulevikuplaane seada paremini, kui ministrina töötades võimalik oleks olnud.

Kui Andrus Ansip vahetas peaministri tooli riigikogulase oma vastu, tõdes ta ühes usutluses, et tööga seotud kohustusi oli tunduvalt vähem, kui ta oli harjunud. Teie olete olnud samuti peaminister ning olite seitse aastat majandus- ja kommunikatsiooniminister. Parafraseerides ühest reklaamist tuntud küsimust: kas te teate, mida Ansip tundis?

Kui võrrelda tööd valitsuses ja riigikogus, on need kindlasti erinevad. Kas või vastutuse määr on erinev – riigikogus oled sa üks 101-st. Ministrid, eriti peaminister, on iga päev rakkes, ükskõik kas oluliste või veidi vähem oluliste asjadega. Riigikogu töö on midagi muud, aga see ei tähenda, et see pole tähtis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles