Viljandi saab osa kohturegistrist

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaotades kohturegistri laiali Viljandi, aga ka mitme teise maakonnalinna kohtumajadesse, loodab justiitsministeerium raha kokku hoida, sest nii vabanetakse kohustusest pidada Tallinnas ja Tartus kalleid büroid.
Jaotades kohturegistri laiali Viljandi, aga ka mitme teise maakonnalinna kohtumajadesse, loodab justiitsministeerium raha kokku hoida, sest nii vabanetakse kohustusest pidada Tallinnas ja Tartus kalleid büroid. Foto: Marko Saarm / Sakala

Justiitsministeerium plaanib kohturegistrite Tallinna ja Tartu osakonna kinni panna ning jagada asutuse väiksematesse linnadesse, sealhulgas Viljandisse.

Praegu asuvad  kohturegistrid maakohtutele kuuluvates ruumides Tallinnas, Tartus, Pärnus, Raplas, Jõhvis, Rakveres, Valgas ja Võrus ning neis töötab kokku ligi 140 inimest. Kui praegu ettevalmistamisel olev reform 2018. aastaks tehtud saab, kahaneb töötajate arv umbes sajani, kuid osakondi tuleb juurde. Lisaks olemasolevatele luuakse kohturegistri punkt Viljandisse, Narva, Raplasse ja Kuressaarde.

Palgad peavad kasvama

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles