Kondas pakub parimat Pallasest

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ellinor Aiki maalid säravad rõõmsas värvikülluses.
Ellinor Aiki maalid säravad rõõmsas värvikülluses. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ajal, mil Tartu kunstimuuseumi suurim väärtus, pallaslaste looming, jõuab üha harvem sealsete näitusesaalide seintele, teeb rõõmu, et särava pallaslase Ellinor Aiki maalid on näha Viljandis.

Ühe eksponeeritud teose «Jänes Otepää lähistel» järgi pealkirja saanud näituse Kondase keskusse toomise initsiaator oli Viljandi peaarhitekt Laur Pihel. Näituse avamisel 3. septembril Ellinor Aiki säravate maalide keskel seistes rääkis ta emotsionaalselt nii kunstniku elust kui loomingust.

Ta ütles, et Aiki on suurepärane näide inimesest, keda pühendumus ja tarkus on viinud küpsuse ja täiuseni loomingus. «See, millise värvide rõõmu ja mitmekihilisuseni ta jõudis, näitab seda kõige paremini. Kunstnik suutis oma kannatusterohke elu puudused ja takistused muuta säraks ja helguseks maalides, olla üle tervise- ja argimuredest, mõtetes selge ja tasakaalukas, pakkuda tuge oma lähedastele ja sõpradele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles