Söödatehas võttis kasutusele ettevaatusabinõud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika seakatku jõudmisega Eesti piiri vahetusse lähedusse on Viljandis tegutsev loomasöödatootja Scandagra Eesti alustanud kõikide söötade kuumtöötlemist.
Aafrika seakatku jõudmisega Eesti piiri vahetusse lähedusse on Viljandis tegutsev loomasöödatootja Scandagra Eesti alustanud kõikide söötade kuumtöötlemist. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Aafrika seakatku jõudmisega Eesti piiri vahetusse lähedusse on Viljandis tegutsev loomasöödatootja Scandagra Eesti alustanud kõikide söötade kuumtöötlemist ja territooriumile sissesõitvate autode desinfitseerimist.

«Et viirus hävib söödas ainult kuumtöötlemisel, siis alates teisipäevast läbib kogu Scandagra Eesti toodetav loomasööt kuumtöötluse 75–80 °C juures,» kinnitas Scandagra Eesti tootmisdirektor Rivo Pent, kelle sõnul katab ettevõte kõik kuumtöötlemisega kaasnevad lisakulud. Probleemide ennetamiseks soovitab ettevõte tungivalt kõigil loomakasvatajatel kasutada ainult kuumtöödeldud ja granuleeritud sööta. Eestis on võimalik kuumtöödeldud sööta toota ainult granuleerimise teel.

Samuti on ennetava meetmena juba eelmisest nädalast desinfitseeritud kõik Scandagra Eesti Viljandi tehasesse saabuvad söödaautod ja kolmapäevast desinfitseeritakse kõik tehase territooriumile sisenevad sõidu- ja viljaautod.

Ettevõte palub koostööpartneritelt mõistvat suhtumist, sest desinfitseerimine nõuab lisaaega.

«Samuti pöörame tähelepanu, et teravilja varumise aeg on alanud ning on oluline teada farmi toodavate toorainete ja vilja päritolu ning autode marsruuti, et vältida viiruse levikut transpordivahendi rataste või toormega,» rõhutas Scandagra Eesti teravilja tootejuht Marge Pähkel.

Leedus ja Lätis on juba avastatud sigade Aafrika katk ja olukord mainitud naaberriikides on väga raske, mistõttu Scandagra Eesti on ajutiselt lõpetanud tooraine tarnimise Leedust ja Lätist.

Olles suurim söödatootja Eestis, suhtub ettevõte väga tõsiselt katku leviku tõkestamisse ja on valmis abistama farmereid oma teadmiste ja soovitustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles