Ilus ilm muutis Suure-Jaani peo imeliseks

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kenno Soo

Laupäeval peeti kolmandat Suure-Jaani laulu- ja tantsupidu, mis läks tänu ilusale ilmale suurepäraselt korda.

«See oli super!» rõõmustas kauni ja rahvarohke peo üle tantsujuht Rein Luup. Ta ütles, et  proovid läksid edukalt ja kõik õnnestus.

Leelopeole kohaselt kõndisid esinejad lauluplatsile rongkäigus. Peoliste rodu ulatus kohvikust Arturi Juures kuni Lembitu platsini. Valla avalike suhete spetsialisti Leili Kuuse hinnangul võis kuulajaid ja vaatajaid olla pool tuhat.

Suure hulga publiku üle tundis heameelt ka peo dirigent Riina Mankin. Nii Mankin kui Kuusk kiitsid head ilma.

«Fantastiline ilm on olnud kõigil kolmel korral,» meenutas Mankin eelmisi pidusid.
Sel aastal oli pidu pühendatud looduse- ja muusikamehe Jaan Joandi 100. sünniaastapäevale. Olustvere kunstnik Tõnu Kukk oli seadnud lava keskseks elemendiks  Evald Reieri joonistatud šarži Jaan Joandist. Kujunduses kasutatud vihad ning puupildid viitasid Leili Kuuse kinnitusel samuti metsamees Joandile.

Peo pealavastaja Agnes Kurg oli pealkirjast «On kasvamas kuskil üks pisike puu» lähtudes loonud puu kasvamisest ja kasvatamisest kõneleva süžee. Kohaliku taadina, kes uudishimulikele lastele tantsu ja laulu kaudu tarkust jagas, astus üles teatrimees Margus Mankin.

Lisaks rahvatantsijatele esinesid line-tantsijad, süntesaatoriansambel, pillimehed ja paljud teised.

Neljas Suure-Jaani laulu- ja tantsupidu tuleb ülejärgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles