Rongisõitjate arv kasvas märgatavalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti reisirongiliiklust korraldava Elroni rongidega tehti BNS-i andmetel aprillis üle 460 000 sõidu. Võrreldes eelmise aasta aprilliga kasvas rongisõitude arv ligi 50 protsenti.

«Aprillis püstitasime taas viimaste aastate rekordilise tulemuse. Sel sajandil on aprillikuine rongireisijate arv olnud tänavusega võrreldav üksnes aastatel 2000 ja 2004,» ütles Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip. «Eesti reisirongiliikluse sõitjate arv on 2007. aastal alanud langustrendist üle saamas ning seetõttu oleme üsna kindlad, et saavutame oma eesmärgi: tänavu sõidab Eestis rongiga üle 5,5 miljoni inimese.»

Ossip avaldas veendumust, et rongisõitjate arv kasvab edaspidi veelgi kiiremas tempos, sest 1. juunist kehtima hakkav sõiduplaan on praegusest märksa tihedam. Nii näiteks on plaanis kahekordistada Tartu ja Tallinna vahel tehtavaid sõite.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles