Koolipiim ja -puuvili hakkavad käima käsikäes

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koolides on õpilastele tasuta piima antud juba rohkem kui kümme aastat.
Eesti koolides on õpilastele tasuta piima antud juba rohkem kui kümme aastat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui praegu ei pruugi igas koolis või klassis õpilased lisaks piimale puu- ja juurvilju tasuta saada, siis riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni uue eelnõu läbimineku korral pakutaks tervislikumat toitu lasteaiast keskkooli lõpuni.

Euroopa Liidu raha abiga on võimalik pakkuda koolis piima ning puu- ja köögivilju ning  kavas on teha muudatus, et toetusprogramm jätkuks pärast põhikooli ka gümnaasiumiastmes. Eelnõuga soovitaksegi liita senised piima ning puu- ja köögivilja toetuskavad.

Läinud aasta lõpul oli koolipiima kavaga Eestis liitunud 990 õppeasutust ning selle kaudu jõuti peaaegu iga õpilaseni. Puu- ja köögivilju jagati ligi 70 protsendile lasteaia- ja algklassilastest. Kui tasuta piima on praeguse kava järgi õigus saada igal õpilasel, siis puu- ja juurviljatoetus on ette nähtud vaid lasteaiapõnnidele ning I–V klassi õpilastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles