Viljandlased said liidri vastu väärtusliku viigi

Alvar Loog
, Tuleviku poolehoidja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnastaadionil saab meistriliiga jalgpalli taas näha laupäeval kell 19.15. Tuleviku vastane on siis Sillamäe JK Kalev.
Viljandi linnastaadionil saab meistriliiga jalgpalli taas näha laupäeval kell 19.15. Tuleviku vastane on siis Sillamäe JK Kalev. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval pealinnas Lilleküla staadionil Eesti jalgpalli meistriliiga praeguse liidri Tallinna Flora vastu mänginud Viljandi Tulevik võitles välja 1:1 viigi.

Saavutatud tulemusele lisab kaalu teadmine, et tänavu üle mitme hooaja taas reaalselt kuldmedalite eest heitlev Flora oli eelmised kaheksa kohtumist võitnud. Mängust turniiritabelis koguni seitse kohta ja 26 punkti allpool paikneva Tulevikuga oleksid pidanud võidupunktid Flora kontole kukkuma otse gravitatsiooniseadusele omase möödapääsmatu ettemääratusega.

Varasemas 14 voorus järjepanu pingelisi ja madalaskoorilisi, ent sageli teenimatu kaotusega lõppenud kohtumisi pidanud Tulevik oli oma emaklubi kurvastamise enesele seekord südameasjaks võtnud. Kohe avavilest peale mängis ta meeskondlikult, mõtestatult ja motiveeritult, lubades väljaku peremeestele küll palli, ent mitte sööduruumi, rääkimata korralikest löögivõimalustest.

Tänavustel meistrivõistustel kaitses korralikult pidanud, ent ründefaasis resultatiivsusega hädas olnud Tulevik sai end seekord tabloole kiiresti ja pealtnäha lihtsalt. Kohtumise 18. minutil saatis tagumise ründaja koha peal mänginud Rasmus Tomson palli süütus olukorras ligi 25 meetrilt ilusa kaarega värava poole teele. Ja et väravast liiga kaugele välja jalutanud Stanislav Pedõk selleni ei ulatunud, maandus see Viljandi meeskonna poolehoidjate kisa saatel lati alla.

Kirjeldatud värav oli alles tänavu Tulevikuga liitunud Tomsonile Viljandi klubi särgis esimene.

Seejärel püüdis Flora oma mängu kiiremaks, mitmekesisemaks ja füüsilisemaks muuta, ent Tuleviku kohati kümnemeheline kaitseliin leidis ikka vasturohtu. Äsja tagantjärele meistriliiga maikuu parimaks treeneriks valitud Martin Reim ei leidnud esimest korda uues ametis oma meeskonna juhtimispuldil kuidagi õigeid nuppe üles.

Avapoolaja teenitult võitnud Tulevik oli skoori kahekordistamisele lähedal kohe pärast vaheaega: Karl-Eerik Luigendi täpne tsenderdus libises värava esisel jala alt napilt läbi nii Aleksandr Kulatšenkol kui Janar Toometil.

Otsitud viigivärava leidis suurte jõudude, ent väheste ideedega rünnanud Flora 58. minutil: Eesti rahvuskoondise kandidaatide ringi kuuluv Oliver Konsa saatis palli Tuleviku kaitsjate vahel triblades viimaks rikošeti abiga ligi kümnelt meetrilt postide vahele. Viljandi meeskonna väravas kogu kohtumise vältel head tööd teinud Alan Ventsel oli selles olukorras võimetu.

Flora dikteeris kohtumist lõpuni ning Tulevik noolis oma võimalusi kiiretest kontrarünnakutest. Skoor aga enam ei muutnud. Ehkki Viljandi meeskonna treener Marko Lelov ja mängijad olid tagantjärele pisut kurvad, et võit käest libises, oli see viik Florale kaotus ja Tulevikule võit.

Võõrsil tiitlipretendendi vastu võrdse mänguga välja võideldud punkt peaks Marko Lelovi suhteliselt noorele ja kogenematule meeskonnale tulevikuks kõvasti eneseusku lisama.

Meistrivõistlusi kaheksandalt kohalt jätkav Tulevik peab järgmise kohtumise eeloleval laupäeval kell 19.15 Viljandi linnastaadionil mulluse hõbedameeskonna Sillamäe Kaleviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles