Viljandimaa laulupeo ideekonkurss luhtus

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati peeti Viljandimaa tantsupidu Viljandi järve ääres asuval kunstmurustaadionil.
Viimati peeti Viljandimaa tantsupidu Viljandi järve ääres asuval kunstmurustaadionil. Foto: Marko Saarm / Sakala

Suvel ees ootaval Viljandimaa laulu- ja tantsupeol pole praeguse seisuga veel kava ega lahendust, kuidas pidu välja näeb, sest maavalitsuse korraldatud ideekonkurss läks luhta.

Detsembri algul kuulutas Viljandi maavalitsus välja 2014. aasta laulupeo ideekavandi konkursi, kuhu oodati peo terviklahendust kirjeldavat kava. Lõpptähtajaks, 6. jaanuariks laekus komisjonile aga vaid üks töö ning seegi ei vastanud nõuetele.

Viljandi maavalitsuse kultuuritöö peaspetsialisti Anneli Kundla sõnul ei vastanud töö juhendis esitatud tingimustele ning komisjon otsustas kuulutada konkursi ebaõnnestunuks. Samuti ei anta välja Eesti kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupi mõeldud preemiat.

«Uut konkurssi enam paraku välja kuulutada ei jõua. Seega toimub peo lavastamine ja läbiviimine suunatud otsepakkumiste korras,» lausus Kundla.

Maakonna laulu- ja tantsupidu tuleb koos hansapäevadega Viljandi uuel lauluväljakul 8. juunil.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles