Stiilne muusika kõlas vaid ühes kohvikus

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustlas elav Viktoria Nõmmsalu kasutas eile võimalust Zak Zakist läbi astuda ja mõnusa muusika saatel kohvi juua.
Mustlas elav Viktoria Nõmmsalu kasutas eile võimalust Zak Zakist läbi astuda ja mõnusa muusika saatel kohvi juua. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Ühel ilusal päeval teeme kolleeg Margus Haavaga väikese tiiru Viljandi kesklinnas, et kuulda, milline muusika kõlab meie teenindusasutustes.


Margus on kursis kõikvõimalike kerge muusika suundade ja esitajatega ning mäletab ka kohalikes lõunatamispaikades aastate eest kõlanud meloodiaid. Siiski nendib ta, et kui ta mõne paiga on hüljanud, siis mitte muusika, vaid pigem ilmse allakäigu teinud menüü pärast.

Vagane rokk

Siseneme Liverpooli söögisaali. Midagi kõrva häirivat ei kosta.
«Vagane rokk ja teleris jalgpalli pilt. Nagu ikka,» kommenteerib kolleeg.
Tartu tänava Christina ilusalongis mängib Raadio 3. Täiesti talutava valjusega. Isu Toas sumiseb vaid külmutuskapp.

Edasi tuleb keeleinspektorit igatsev City lokaal. Saali mõlemasse otsa paigutatud teler on timmitud muusikakanali 7 peale ja keeratud üsna vaikseks.
«Ma panen lõuna ajal heli alati vaiksemaks. Teie vist soovite tümpsu?» pärib minult vastutulelik teenindaja.

Grand Hoteli restoranis kohtame perega sööma tulnud endist kolleegi Rannar Raba, kes ütleb, et on seal kaks korda käinud palumas, et saalis kõlav tümakas vaiksemaks keerataks. Meenub, et sealse muusika üle on paar korda pahandanud ka hotellis peatunud välismaa külalised. Sel päeval on muusika igati tasane.

Viljandi kohvikus kuulatades turgatab pähe, et muusika oleks esimene ja kõige odavam võimalus sellele asutusele kohviku jumet lisada. Meenuvad mõned klassikalised Tartu ja Tallinna kohvikud, kus kõlav meeleolukas salongimuusika tekitab soovi istuda ning mõnuleda veel ja veel. Varsti tellidki midagi lisaks…

Edasi siseneme Marmeni poodi. Müüja selja taga mängib vaikselt Sky Plus. Naine selgitab, et mõnikord kuulab ta ka Raadio 2.

Küsimusele, kas tema meelest saaks ka muusikaga ostjaid poodi või seal pikemalt kaupa uurima meelitada, vastab müüjanna eitavalt. «Muusika küll kedagi ostma ei pane.»

Valitud meloodiad

Ka parfümeeriapoes Pariisi Vesi ei kõla mitte Prantsuse šansoonid, vaid hoopis Sky Plus. Raadio mängib väga vaikselt.

Normani poe Lossi tänava osakonnas mängib Raadio 3, Tartu tänava müüjanna eelistavat Vikerraadiot.

Viimasena jääb meie teele meeldiva üllatuse pakkunud diivanikohvik Zak Zak, kus mängitakse just sinna sobivat kohvilaua džässi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles