Mudilastel tuleb suveajal käia mitmes lasteaias

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed Midrimaa
Lasteaed Midrimaa Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi lapsevanemad peavad eeloleval suvel oma mudilasi hoiule viima kordamööda eri lasteaedadesse, sest töölepinguseaduse muutumise tõttu on puhkuste ajal lastehoid korraldatud varasemast teisiti.


Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti peaspetsialist Edda Riesenberg tõdes, et tänavu on suvelasteaedade tööd väga keeruline korraldada.



«Põhjus on selles, et uus töölepinguseadus kohustab kõiki töötajaid oma seni saamata jäänud puhkuse sel aastal välja võtma,» selgitas ta. «Selleks, et kõik lasteaiaõpetajad saaksid suve jooksul ära kasutada nii korralise kui varasemast ajast saamata puhkuse, pidimegi lasteaedade suvist töökorraldust ajutiselt muutma.»



Riesenbergi ütlemist mööda on suvi ainus aeg, mil lasteaiatöötajad oma puhkepäevad ettenähtud mahus välja saavad võtta. «Muul ajal, kui kõik lapsed lasteaias käivad, ei ole seda võimalik teha,» nentis ta.



Viljandi lasteaedade töökorraldus on eeloleval suvel kuude kaupa erinev.



1. juunist lähevad puhkusele Midrimaa ja Karlsson ning tööle jäävad Krõll, Mesimumm, Mängupesa ja Männimäe. Kahe puhkava asutuse kasvandikud jagatakse lähedal asuvate lastepäevakodude vahel.



25. juunist ehk pärast jaanipäeva alustab tööd Midrimaa, mis on juulis ainus töötav lasteaed Viljandis. Augustis võtab temalt valveasutuse rolli üle Karlsson. Uuesti avatakse kõik lasteaiad 30. augustil.



Edda Riesenbergi selgitust mööda on varasematel aastatel Viljandis suvi läbi avatud olnud kaks lasteaeda, kus on töötanud kokku kuus rühma. Nüüd on paraku nii, et kui laps käib kogu suve lasteaias, tuleb tal selle aja jooksul kohaneda mitmes asutuses.



Edda Riesenberg kinnitas, et suvelasteaias saavad koha kõik soovijad ning piiranguid laste arvu suhtes seal ei kehtestata. «Suvelasteaia avaldusi hakkame varsti vastu võtma ning mai lõpuks peaks tahtjate arv selge olema,» sõnas ta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles