Juveeliäride kuldkliendid on pensionärid

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omanimelise kullassepaäri omanik Peeter Aun on kuldsete kätega mees, kes oma töökojas kuld- ja hõbeehteid valmistab ja parandab.
Omanimelise kullassepaäri omanik Peeter Aun on kuldsete kätega mees, kes oma töökojas kuld- ja hõbeehteid valmistab ja parandab. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi juveeliäride põhikaup on hõbeehted ning kui kuldesemeid ka ostetakse, siis on need väiksed ja kerged.


Omanimelise kullassepaäri omanik Peeter Aun rääkis, et kui kaks aastat tagasi nõuti kulda hõbedast rohkem, siis nüüd annab hõbetoodete müük tema poodides 80 protsenti käibest. «Kogukäive on siiski kaks korda vähenenud,» nentis ta. «Eriti palju on müük vähenenud eelmise aasta sügisest.»



Mulgi Marketis asuva kaupluse Heleriin vanemmüüja Helle Osi kinnitas, et mullusega võrreldes on müük tunduvalt kehvem ja enamasti nõutakse hõbeehteid. «Kingitusteks ja juubeliteks ostetakse ikka ka kulda,» lisas ta.



Viljandi kaubamaja esimese korruse juhataja Anne Puu hindas sealse kullaosakonna müüki ääretult tagasihoidlikuks. «Kui soodusmüüki pole, siis eriti ei osteta,» nentis ta.



Osaühingule Galandia Juveel kuuluva poe omanik Aino Ispert märkis samuti, et kulda ostetakse ääretult vähe. «Mina siiski ei kurda,» lausus ta. «Hõbedat ikka jõutakse osta ja meie rõhumegi hõbedast toodete uutele brändidele. Viljandi inimesed on väga trendikad ja teavad, mis on moes.»



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles