Unebuss peatub reedel Viljandis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Unebussis annab sõidukijuhtidele professionaalset nõu unearst  Mae Pindmaa.
Unebussis annab sõidukijuhtidele professionaalset nõu unearst Mae Pindmaa. Foto: Peeter Langovits

Reedel, 11. oktoobril peatub Viljandis Pargi tänaval unebuss, milles saavad maakonna sõidukijuhid tasuta kontrollida omapäevast unisust. Samuti saab seal läbi teha autojuhtimise simulatsiooni uuringu, antakse unemeditsiinialast nõu ja tutvustatakse unisusega toimetuleku võimalusi.

Kella 12—18 Viljandis Pargi tänav 5-b Atko Liinide territooriumil peatuvas unebussis annab kella 14—16 sõidukijuhtidele professionaalset nõu unearst  Mae Pindmaa.

Teavituskampaania «Ära istu unisena autorooli!» ajal peatub unebuss sel nädalal viies Eesti linnas. Kampaania keskmes on sõidukijuhtide unisus ja väsimus, sellega seonduvad haigused ja riskid ning väsimuse mõju ulatus liiklusohutusele.

Liiklusstatistika andmetel esineb Eesti teedel liiklussurmasid rohkem kui paljudes teistes Euroopa riikides. Uuringud näitavad, et 35 protsenti liiklusõnnetustest on tingitud autojuhi ebapiisavast või halva kvaliteediga unest, sellega seonduvast reaktsioonikiiruse aeglustumisest, roolis tukastamisest või magamajäämisest.

«Unisena autot juhtida on väga ohtlik, vähemalt sama riskantne kui joobes juhtida. Seni on autoroolis tähelepanu häirumist seostatud ületöötamisega ning kahjuks liiga sageli ei oska väsimusega harjunud autojuht endal unehäiret kahtlustada,» andis selgituse Põhja-Eesti regionaalhaigla kopsuarst-unearst, Eesti unemeditsiini seltsi president Erve Sõõru.

Eesti unemeditsiini selts ja transpordi ametiühing on unebussi ringreisi korraldanud selleks, et tuua see oluline teave inimestele lähemale ning anda sõidukijuhtidele võimaluse end tasuta testida ja spetsialistidelt nõu küsida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles