Põtrade jooksuaeg sunnib liiklejaid ettevaatlikkusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põdra ja auto kohtumine võib mõlemale halvasti lõppeda.
Põdra ja auto kohtumine võib mõlemale halvasti lõppeda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnaamet juhib tähelepanu, et septembris algab põtrade ja hirvede jooksuaeg, mis nõuab autojuhtidelt senisest tähelepanelikumat liiklemist just päikesetõusu ja -loojangu eel. 1. oktoobril algava aju- ja koerajahiga võib kaasneda ulukite liikumine ka päevasel ajal.

Keskkonnaameti jahinduse spetsialisti Jaan Ärmuse sõnul liiguvad põder ja punahirv algava jooksuaja tõttu tavalisest rohkem.

«Soovitame maanteedel liiklejatele olla eriti tähelepanelikud just päikesetõusu ning -loojangu eel, mil on ulukite aktiivse liikumise aeg. Liiklusohutuse seisukohalt on tähtis kuupäev 1. oktoober, mil algab aju- ja koerajaht, sest selle jahipidamisviisiga võib kaasneda ulukite liikumine ka päevasel ajal.»

Hirvejahi hooaeg algas 1. septembril ja lõpeb jaanuari lõpul ning 15. septembril alanud põdrajahi hooaeg kestab 15. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles