Uue gripi vaktsiini pole Eestisse tellitud

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina elanikud on tõelises gripihirmus. Valitsus on palunud abi välismaalt. Seni roosas rahulolus elav Eesti andis ukrainlastele gripiga võitlemiseks kolm miljonit krooni.
Ukraina elanikud on tõelises gripihirmus. Valitsus on palunud abi välismaalt. Seni roosas rahulolus elav Eesti andis ukrainlastele gripiga võitlemiseks kolm miljonit krooni. Foto: Vladimir Sindejev (ITAR-TASS)

Eestis on praeguseks laboratoorselt tuvastatud 89 uue H1N1 gripi juhtu, selle haiguse eest kaitsev vaktsiin aga ei jõua meieni veel niipea.


Kuigi on hoiatatud võimalike kõrvaltoimete eest, eriti lastel, kellele kaitsesüsti tegemise peab otsustama arst, on vaktsineerimine siiski ainus võimalus haiguse eest kindlat kaitset saada.



Praeguseks on Eestis koostatud esialgsed vaktsineerimise kuluarvestused ning sotsiaalministeeriumil on kavas pöörduda valitsuse poole taotlusega riigieelarvest raha eraldada. Kui valitsus raha annab, kuulutatakse välja riigihange vaktsiinide ostmiseks.



Euroopa Liidus on müügiluba kolme firma pandeemilise gripiviiruse A/H1N1 vastasel vaktsiinil.



Heaks kiidetud vaktsiini tootva suurfirma GlaxoSmith­Kline Eesti osaühingu arendusjuht Gennadi Nikolajev ütles, et sellele ettevõttele ei ole veel ühtegi tellimust antud.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles