Abja alustas seadusi painutades

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikka aega Abja valla sotsiaalnõunikuna töötanud Mari Saarela teeb vallas sotsiaaltööd edasi, kuid on volikogu liikmena sisuliselt ka iseenda ülemus.
Pikka aega Abja valla sotsiaalnõunikuna töötanud Mari Saarela teeb vallas sotsiaaltööd edasi, kuid on volikogu liikmena sisuliselt ka iseenda ülemus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Abja vallavalitsus vabastas hiljuti sotsiaalnõunik Mari Saarela töölt ametnikuna, kuid võttis ta samas palgale kui koosseisuvälise teenistuja, et säilitada talle koht volikogus.


Villu Võsa juhitavas valimisliidus Hooliv Koduvald Abja kandideerinud Mari Saarela on ka eelmistel valimistel edukalt osalenud, kuid pole seni volikogusse kuulunud. Nimelt sätestab kohaliku omavalitsuse korralduse seadus, et omavalitsuse ametnik ei tohi olla volikogu liige, ja Saarela on alati eelistanud sotsiaalnõuniku tööd.



Seekord sai vallavalitsus aga hakkama vangerdusega, mis sisuliselt lubab Saarelal istuda kahel toolil korraga.



«Juriidiliselt on kõik korrektne, ehkki seaduse mõttele see kindlasti ei vasta,» andis olukorrale hinnangu Viljandi maavanem Lembit Kruuse.



Mari Saarela ei näinud korraga volikogusse kuulumises ja vallavalitsuses töötamises midagi halba. Samuti ei leidnud Saarela, et täidesaatva ja seadusandliku võimu osa võiksid sassi minna, näiteks kui ta vallavalitsuse töötajana koostab eelnõu, mille üle ise volikogus hääletama peab.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles