Treener: nagu põdrakari oleks meist üle jooksnud

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Voika
Kristo Voika Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi käsipallimeeskond ei suutnud kolmapäeval kodusaalis Eesti meistrivõistluste mängus Chocolate Boysiga sammu pidada ja oli sunnitud tolle suurt ülekaalu tunnistama.


Treener Lembit Nelke sõnul kasutasid külalised sama relva, mida viljandlased enda üheks tugevuseks peavad — kiirust.



«Ega see mingi imenipp ole. Käsipallis rõhutakse kiirusele üha enam ja enam,» kõneles ta. «Paari viimase aastaga on mängutempo märgatavalt tõusnud nii kodustes kui rahvusvahelistes kohtumistes.»



Kolmapäeval jagus rohkem särtsu ja rammu Chocolate Boysi liikmetele. Võrdne seis püsis tablool kohtumise esimesed viis minutit, seejärel hakkas külaliste edu tasapisi, ent järjekindlalt kasvama.



«Vastane tuli suure jõu ja hooga peale. Nagu põdrakari oleks meist üle jooksnud,» kirjeldas Lembit Nelke.



Avapoolaeg lõppes tulemusega 20:12 ja kohtumine 43:23.


«Mäng oli kehv,» tunnistas Nelke. «Siblisime väljakul ringi küll, aga tolku oli sellest vähe.»



Personaalselt juhendajal ühelegi mängijale etteheiteid polnud, küll aga arvustas ta kohtunikke, kes lasid mängu kohati mõttetult jõuliseks.



«Tegutsesime ehk kaitses liiga leebelt — esimese kollase kaardi saime alles teisel poolajal,» arutles ta. «Kui lubatakse jõulist mängu, tuleb seda ka kasutada.»



Viljandlastest olid sel kohtumisel resultatiivsemad Marko Koks kaheksa ning Ott Varik ja Taavi Tibar nelja tabamusega. Vastastest viskasid enim väravaid, üheksa, Martin Noodla ja Ravo Voosalu.



Viljandi HC on seni peetud viiest kohtumisest võitnud kaks. Meistriliiga põhiturniiri viimases voorus on ta 3. novembril Tallinnas vastamisi sealse Käsipallikooliga.



Tuleval kuul astub Viljandi võistkond ka Eesti karikavõistluste karussellile. Tema pääses otse veerandfinaali ning esimene vastane tuleb talle mängust, milles võtavad teineteiselt mõõtu Aruküla ja TÜ/Alusehitus.



Veerandfinaali esimene mäng peab olema seljataga 7. novembriks ning korduskohtumise viimane tärmin on 15. november.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles