Naaber tunneb muret unarusse jäänud maja pärast

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahtine aken lihtsustab varaste tööd.
Lahtine aken lihtsustab varaste tööd. Foto: Aivar Aotäht

Viljandis Väike-Turu tänaval elav Helgi-Ruth Tavaste tunneb muret naabruses asuva maja pärast, kuhu kipuvad võõrad ja mis rikub lagunedes vanalinna miljööd.



Helgi-Ruth Tavaste nimetas Väike-Turu tänav 4 maja, milles kunagi asus võõrastemaja, tondilossiks, olukorda aga pommi peal istumiseks.



«Meie maja ja selle tühjana seisva hoone vahel on küll tulemüür, aga selles on aknad. Kui tondilossis peaks tuli lahti minema, läheb kogu kvartal,» pahandas naine. Ta mäletab veel elavalt viimast sõda, mil ümberkaudsed majad pommitamise tõttu põlesid. Lisaks rikub lobudik naise arvates vanalinna miljööd.



Helgi-Ruth Tavaste meenutas, et kunagi oli jutuks maja korrastamine ja selle järele vaatas valvurgi. Nüüd on hoone valveta ja seal käib igasugust rahvast.


«Aprillis olid aknad lahti, käisin ise neid kinni panemas,» jutustas Tavaste. Ka pärimusmuusika festivali ajal olevat majas sees oldud.



Ta on murega pöördunud linnavalitsusse, kuid sealt olevat vastatud, et maja on eraomand ja nemad ei saa midagi ette võtta.



«Mingi seadus peab ju olema,» oli Tavaste nõutu.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles