Õpetajate põud on leevenenud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudna põhikooli sekretär ja majandusjuhataja Kersti Nõmme näitab ringtalli ehitatud klasse, kus hakkavad tööle ka uued pedagoogid. Esimeseks koolipäevaks peaks renoveerimisega ühele poole jõutama ka Heimtali mõisahoone algklassidele mõeldud osas.
Raudna põhikooli sekretär ja majandusjuhataja Kersti Nõmme näitab ringtalli ehitatud klasse, kus hakkavad tööle ka uued pedagoogid. Esimeseks koolipäevaks peaks renoveerimisega ühele poole jõutama ka Heimtali mõisahoone algklassidele mõeldud osas. Foto: Liis Saar

Viljandimaa koolijuhtide sõnul on peatselt algavaks õppeaastaks sobivaid pedagooge kergem leida kui varem, kuigi reaal- ja loodusainete õpetajatest on endiselt puudus.


«Meil on kõik aineõpetajate kohad täidetud ning puudu on ainult sotsiaalpedagoog, kelle koormuse osas tuleb veel läbirääkimisi pidada,» ütles Viljandi Valuoja põhikooli direktor Matti Orav. Ta tõdes, et tänavune suvi möödus tal tunduvalt väiksema murekoormaga kui varasemad.



«Esimest korda võisin natuke rahulikumalt hingata, sest ei pidanud vaevama südant selle pärast, kust vajalikke inimesi leida,» nentis ta.



Orav avaldas arvamust, et pedagoogiamet hakkab taas au sisse tõusma. «See on vähemalt kindel töö. Erasektoris on praegu vist keerulisemad ajad,» lausus ta.



Kõige rohkem uusi pedagooge vajas tänavu Viljandimaal Raudna põhikool, kes otsis kuulutuse abil nelja aineõpetajat. Direktor Eero Metsvahi sõnul oli eilseks huvi tuntud kõigi kohtade vastu peale füüsikaõpetaja oma.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles