Esimesed rattameistrid selguvad täna õhtuks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedest pühapäevani peetakse Viljandis ratturite Eesti maanteesõidu meistrivõistlusi
Reedest pühapäevani peetakse Viljandis ratturite Eesti maanteesõidu meistrivõistlusi Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna algavad Viljandis ratturite Eesti maanteesõidu meistrivõistlused ning esimesena selgitatakse Kolga-Jaani viival teel paremad eraldistardiga sõidus.

Kell 13 alustavad jalgratturid võistlust Musta teel Viljandi piiril. Esimesena saavad stardi alla 14-aastased poisid ja alla 16-aastased tüdrukud, kes läbivad 10 kilomeetri pikkuse distantsi. Viimasena asuvad kell 17 stardijoonele eliitklassi mehed ja nende sõidumaa on juba 40 kilomeetrit.

Meeste seas on võistluse suurim favoriit tänavu end maailma tippude seas tõsise tegijana näidanud Rein Taaramäe. Vanuse järgi alles alla 23-aastaste klassi kuuluv noormees omavanuste seas siiski võistelda ei saa, sest tal on kehtiv profileping.

Seni Taaramäel veel täiskasvanute seas meistritiitlit pole, sest kaks aastat tagasi jäi ta Viljandis napilt Jaan Kirsipuu järel teiseks ning mullu ta kaasa ei teinud.

Eesti jalgratturite liidu peasekretäri Urmas Karlsoni hinnangul on Taaramäe eraldistardist sõidus küll tugev, kuid meistrikulda enne sõidu lõppu talle kaela panna ei maksa. «Tugevaid temposõitjaid on veel,» kinnitas ta.

Eraldi nimetas Karlson Ervin Korts-Lauri, kes mullu väntas veel 23-aastaste klassis ja teeb nüüd esimest korda kaasa eliitmeeste seas. Korts-Laur näitas kiiret minekut alles eelmisel nädalal, kui võitis Saaremaa velotuuri eraldistardiga sõidu.

Jalgratturite liidu juhi sõnul ei tohi kindlasti ära unustada ka Jaan Kirsipuud. Juba paar aastat tippspordist loobunud Kirsipuu on ekspertide kinnitusel endiselt sedavõrd heas hoos, et võib meistrisärki püüda nii tempo- kui grupisõidus. «Mida vanemaks sprinter jääb, seda paremaks temposõitjaks ta muutub,» rääkis Karlson.

Tänasel võistlusel ei stardi valitsev meister Tanel Kangert, kes ravib vigastust.

Viljandlasi eliitklassis rajale ei lähe ning meie lootused on seotud peamiselt juunioride ehk 18-aastaste ratturitega. Favoriit on selles klassis Viljandis elav, kuid Tallinna CFC klubisse kuuluv Sten Sarv. Head kohta loodavad ka Viljandi rattaklubi noored, kellel on just selles vanuseklassis välja panna kõige tugevam meeskond.

Rattaklubi kaks noort stardivad ka alla 23-aastaste arvestuses. Saaremaa velotuuril etapi võitnud Mikk Vaaksi ja teise Viljandimaa ratturi Mihkel Ronimoisi lootused on seotud grupisõiduga.

18-aastaste noormeeste start algab kell 15.45. Alla 23-aastased mehed asuvad võistlustulle kell 16.30. Kõik autasustamised on kell 19 Vabaduse platsil.

Eesti meistrivõistlused jätkuvad grupisõidu paremate selgitamisega laupäeval ja pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles