Oksa puisniit pääseb peagi võsast

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud loodushuvilised on käinud Oksa luhta vaatamas üleujutuse ajal, kuid see paistab silma ka oma taimerikkuse poolest.
Paljud loodushuvilised on käinud Oksa luhta vaatamas üleujutuse ajal, kuid see paistab silma ka oma taimerikkuse poolest. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Tipu looduskool hakkab koos vabatahtlikega hooldama Soomaa rahvuspargis asuvat Oksa puisniitu, mis viimastel aastatel on vaikselt võsastunud.

Mittetulundusühingu Tipu looduskool juhi Dagmar Hoderi sõnul sõlmitakse selleks pikaajaline leping Riigimetsa majandamise keskusega.

Tänavu juulis alustati töid taimestiku kaardistamisega, et võrrelda andmeid 2006. aastal toimunud inventeerimisel teada saaduga ja hinnata tulevikus hooldustööde mõju taimekooslusele. 2006. aastal leidsid uurijad puisniidul 187 liiki taimi ning soovitasid niidu mitmekesisuse säilitamiseks puurinnet vähendada.

«Seni pole aga hooldustöid tehtud ning kaunis puisniit on kinni kasvamas,» tõdes Hoder.

See peaks muutuma juuli lõpus, mil rahvusvahelisse töölaagrisse tulevad noored osa alast niidavad ning raiuvad väiksemat võsa. Sügisel asutakse talguliste abiga suurema võsa kallale ning tehakse vanade tammede ümbrus sellest puhtaks.

Talgute ja laagri läbiviimist toetab Keskkonnainvesteeringute keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles