Repliik: Noh, konservatiivid

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eret Talviste
Eret Talviste Foto: Marko Saarm / Sakala

Ma sattusin kuulama kahte halba ja totaalselt konservatiivset kõnet. Ühe neist pidas kirikuõpetaja küüditamisohvrite mälestuspäeval, teise minister tublidele abiturientidele korraldatud maavanema vastuvõtul.

Esimene kõne kõlas kirikus — kohas, mis pole mulle institutsioonina meeldinud sellest saadik, kui ajalootunnis ristisõdu tutvustati. Pastorihärra jutt oli etteaimatav, kuid mind üllatas, et ta ütles otse: mul oli Eesti pärast häbi, kui president geide kaitseks välja astus.

Sellised sõnad kirikuõpetajalt, kelle maailmavaate järgi peaksid kõik inimesed soost, rahvusest ja positsioonist hoolimata võrdsed olema. Samas kurtis ta, et noored lahkuvad Viljandist. Teda oli peale minu kuulamas veel üks noor ja kumbki meist polnud sinna läinud omal algatusel. Kui aga aegunud tõekspidamisi ei uuendata, jääbki külm kirikusaal noortest tühjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles