Avamaakartulid jõuavad turule uuel nädalal

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peegi talu on kasvuhoones kasvatatud värskeid kartuleid Viljandi turul pakkunud juba kümme päeva.
Peegi talu on kasvuhoones kasvatatud värskeid kartuleid Viljandi turul pakkunud juba kümme päeva. Foto: Anna Aurelia Minev / Sakala

Esimesed Eestis kasvanud värsked kartulid jõudsid tänavu Viljandi turule 10. juunil, kuid need mugulad sirgusid suureks kasvuhoones. Värsked avamaakartulid tulevad letile järgmisel nädalal.

Juba mitu aastat on esimesed värsked kartulid jõudnud Viljandi turule Tarvastu vallas asuvast Peegi-Kuressaare talust ning see traditsioon jätkub ka tänavu, kuid talutöödega ametis oleva peremehe Endel Peegi asemel hakkab neid müüma tütar Eevi Veskimäe.

Mõlemad kinnitasid, et värsked avamaakartulid on turuletil kohe pärast jaanipäeva ning seni pakub talu kasvuhoones kasvatatut. Nii isa kui tütre hinnangul on praegused kasvuhoonekartulid sama head kui avamaa omad. «Ostjaid leidub ning kaupa üle ei jää,» lausus Veskimäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles