Klannivõim pani Läti kiratsema

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia tänavail jalutades on raske otsustada, kuivõrd sealne ettevõtluskeskkond erineb Eesti omast. Kogemustega inimesed aga ütlevad, et erineb üksjagu.
Riia tänavail jalutades on raske otsustada, kuivõrd sealne ettevõtluskeskkond erineb Eesti omast. Kogemustega inimesed aga ütlevad, et erineb üksjagu. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Euroopa Komisjoni ja Euroopa Keskpanga läinudnädalane otsus tunnistada Läti eurokõlblikuks on selge kinnitus sellele, et lõunanaabrite tehtud valusad majanduspoliitilised otsused on hakanud vilja kandma. Nad on tagasi Euroopa pailaste pingis.

Mitmes Ida- ja Põhja-Euroopa riigis kulla- ja valuutavahetusäri ajava aktsiaseltsi Tavid nõukogu liige Meelis Atonen tunnistas eelmisel nädalal Viljandi majanduskonverentsil esinedes, et viimastel aastatel on Läti tõepoolest tükk maad euroopalikumaks muutunud. Samas leiab ta, et Eestiga samale pulgale jõudmiseni läheb veel aega.

Oleme siin, Eestis, harjunud mõtlema, et meil on enamik asju paremini kui Lätis. Meelis Atonen, milline on teie kogemuse põhjal sealne ärikultuur?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles