Juhtkiri: Kuhjaga tegemata tööd

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rannar Raba

Ühes anekdoodis küsisid pruunid aafriklased lumivalgelt põhjamaa mehelt, kas tolle kodumaal suve polegi. Põhjamaalane teatas seepeale, et on küll, aga tema sattus sel päeval tööl olema.


Viljandisse jõudis suvi seekord päeval, kui järveäärsed ettevõtjad tööl ei olnud. Samuti polnud linnajuhid oodanud, et kuumalaine võib tulla juba juuni algul.



Nädalavahetusel võis rannas kokku lugeda sadu inimesi, kellele jäätist või karastusjooki pakkus ainult pisike Aasa kohvik staadioni parkla kaugeimas küljes. Bangalo oli suletud ja Flirdi kohvik polnud veel avamiseks valmis. Kliente jätkus, kuid ettevõtjaid nende pealt raha teenimas polnud.



Korraldamata kaubandusest veelgi hullemaks tuleb pidada segast tualetindust.



Paljud rannalised kurtsid nii nädalavahetusel kui esmaspäeval, et pole kohta, kus ihuhäda õiendada. Kasutada oli küll üks teisaldatav tualett, kuid see jäi rannast kaugele ning seda oli ka ilmselgelt liiga vähe. Suurem osa inimesi ei teadnud, et avatud olid Flirdi kohviku WC-d, sest ükski viit sinna ei juhatanud ja kohviku peauks oli suletud.



Aastaid tagasi, kui kohvik randa ehitati, oli selle omanikul kohustus organiseerida rannalistele tualettide kasutamine. Kui uutele omanikele ei õnnestu enam sellist kohustust seada, tuleb randa tuua juurde teisaldatavaid kemmerguid. Seejuures on muidugi küsitav, kui esinduslikuks ja hügieeniliseks neid saab pidada.



Samuti pole võimalik mööda vaadata tõigast, et ranna üldilme on vilets. Puudus näib olevat hooldajatest, kes niidetud muru kokku riisuksid või järvest välja tõmmatud vesikasvud ära viiksid.



Linnajuhtidel tuleb kiirustada järveäärse piirkonna korrastamisega. Seal on küll valminud paar toredat uusehitist, aga ka ülejäänud ala tuleb ilusaks muuta: teed olgu korralikult sillutatud ja rajatud parkimisalad. Samuti peaksid muruplatsid olema konkreetselt ääristatud, et need ei laieneks liivale.



Tegemata tööd on rannas kuhjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles