Talgulised teevad hukas koha korda

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Basseinide laudääred on lahti kangutatud ja vette visatud. Paisu taha kinni jäänud lauad kõlguvad seal kurvalt.
Basseinide laudääred on lahti kangutatud ja vette visatud. Paisu taha kinni jäänud lauad kõlguvad seal kurvalt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna kogunevad vabatahtlikud Uueveski puhkekeskuse juurde, et teist hooaega tühjalt seisvale kompleksile vähegi viisakas välimus anda.


«Lõhutud aknaid me muidugi klaasima ei hakka, kuid koristame sealt vähemalt laga ära,» lausus talgute algataja Andres Naar, kes elab puhkekoha lähedal. «Praegu peavad ilusat kohta nautima tulnud inimesed nagu prügimäel istuma.»



Et Naar on Mulgikrossi direktor, kutsus ta peale ümberkaudsete inimeste ettevõtmises kaasa lööma krossi korraldajaid. Kell 10 algavatele talgutele on oodatud ka kõik teised, kes tahavad puhkekeskuse korrastamisele käe külge panna.



«Iseasi muidugi, kas seal väga paljudele inimestele tööd ongi,» nentis kompleksi rajamise ajal seal tegevjuhina töötanud Naar. «Küll aga oleks väga vaja appi mõnd akvalangisti, kes saaks basseinide põhja puhastada.»



Mullune trahv on tulemata


Ehkki linnaga sõlmitud lepingu kohaselt peaks puhkekohta haldav osaühing Timpson Trading ala korras pidama ja basseinide juures asuva söögikoha 1. maist 1. oktoobrini avatuna hoidma, jäi see juba möödunud suvel laokile.



Kui mullu juunis oli toitlustuskoht lihtsalt suletud, hein niitmata ja basseiniääred veidi lagunenud, siis praeguseks on olukord tunduvalt hullem. Hoonete ümber vedelevad klaasikillud ja prügi, pingid, varjualused ja riietuskabiin on puruks pekstud ning tükati basseini heidetud. Vette on visatud ka basseinide laudääred.



Eelmisel suvel läkitas linnavalitsus lepingut rikkunud firmale kaks märgukirja. Et asi selle peale ei paranenud, saatis ta Tradingule juulis 100 000 krooni suurune trahvinõude. Raha linnale aga ei laekunud, sest osaühingu omanik Margus Timpson pidas karistust põhjendamatult karmiks ja keeldus trahvi tasumast. Praeguseks on vaidlus kohtusse jõudnud, kuid istungi aega pole seni määratud.



Järgmisel nädalal otsitakse lahendust


Timpson Trading on ka tänavu lepingus sätestatud toitlustuskoha avamise tärmini mööda lasknud, ent linnavalitsus ei ole ettevõttele uut trahvinõuet väljastanud.



Linnapea Kalle Jentsi sõnul otsustati selle sammuga viivitada, sest hiljuti saatis Timpson linnale kirja ning palus avamistähtaega edasi lükata. Samas lubas ta järgmisel nädalal tulla Viljandi juhtidega edasisi tegevusvõimalusi arutama.



«Ta viitas, et on leidnud kohale ostja,» sõnas Jents. «Ta on sellele ennegi viidanud.»



Margus Timpson ei soostunud eile teemat «Sakalale» kommenteerima, sest viibis Rootsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles