«Kuldkala» võlg ootab klaarimist

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kuldkala» meelitas mullu Viljandi järvele tuhandeid õngitsejaid ja lustijaid ning sündmuse eestvedajad pidid liikluse ja parkimise korraldamisega üksjagu vaeva nägema. Et asi libedamalt läheks, võtsid nad appi Viljandis tegutseva Ants Helinurme Töötoa.
«Kuldkala» meelitas mullu Viljandi järvele tuhandeid õngitsejaid ja lustijaid ning sündmuse eestvedajad pidid liikluse ja parkimise korraldamisega üksjagu vaeva nägema. Et asi libedamalt läheks, võtsid nad appi Viljandis tegutseva Ants Helinurme Töötoa. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eelmisel talvel esimest korda Viljandi järvel korraldatud «Kuldkala» õngitsemisvõistluse korraldajad, kellele linnavolikogu otsustas äsja anda auhinna aasta teo eest, on seni vähemalt ühele mullusele koostööpartnerile raha võlgu.

Et kalapidu meelitas läinud aasta 18. veebruaril Viljandi järve äärde tuhandeid inimesi, tuli piirkonnas liiklemist ja parkimist üksjagu ümber korraldada. Selleks palusid «Kuldkala» eestvedajad appi Männimäel liiklusmärke valmistava Ants Helinurme Töötoa ning soostusid firmale teenuse eest maksma 400 eurot. Paraku polnud summa eile lõunaks õigele pangakontole laekunud.

Ehkki Ants Helinurm ei rutanud ummisjalu võlglasi leheveergudel hurjutama, tunnistas ta, et pole peo korraldajatelt raha saanud ning tõenäoliselt keeldub seetõttu tänavu neile teenust osutamast. «Oleme kaks korda arve välja saatnud, aga seni pole sellele reageeritud,» rääkis ettevõtja.

Helinurme väitel olevat hiljuti tema jutul käinud üks «Kuldkala» korraldusmeeskonna liige ning lubanud võla kas või sularahas ära klaarida, kuid tegusid polevat sellele siiski järgnenud.

«Kuldkala» peakorraldaja Priit Kallas kuulis oma sõnul eile võlast esimest korda ning lubas, et summa kantakse esimesel võimalusel üle. «Tean, et aadressi muutumise tõttu läks eelmisel aastal mõni paberarve kaduma, aga kui firmad sellele meie tähelepanu juhtisid, parandasime vea kohe,» selgitas ta.

Priit Kallas rõhutas, et «Kuldkala» on väga suur ettevõtmine, mille korraldusmeeskond koosneb tipphetkel enam kui poolesajast inimesest. Seepärast polevat võimatu, et kõige kibekiirematel momentidel tekib inimeste vahel möödarääkimisi ja infosulge. «Sellistel puhkudel on hea, kui partnerid probleemist märku annavad.»

Korraldaja avaldas imestust, et Ants Helinurm ei võtnud aasta jooksul kordagi tema või mõne teise meeskonnaliikmega telefonitsi ühendust ega kurtnud oma muret. «See peaks olema väga lihtne — meie kõigi kontaktandmed on võistluse kodulehel üleval. Oleks ta helistanud, saanuks me kohe reageerida. Aga hea, et asi nüüdki välja tuli,» lausus Kallas ning kinnitas, et kellelegi teisele korraldajad võlgu pole.

Aastaid suuri rahvahulki Pühajärvele toonud kalapüügivõistlus «Kuldkala» jättis läinud aastal oma sünnikoha maha ning kolis Viljandi järve jääle ja randa. Tänavu on sündmus kavandatud 16. veebruarile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles