Aastavahetusel kukkusid pudelite asemel inimesed

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetust tähistama tulnud inimesed jätsid maha vähem prahti kui eelmistel kordadel. Küll aga said paljud viga libedatel tänavatel kukkudes.
Aastavahetust tähistama tulnud inimesed jätsid maha vähem prahti kui eelmistel kordadel. Küll aga said paljud viga libedatel tänavatel kukkudes. Foto: Marko Saarm / Sakala

Vihmaselt möödunud vana-aastaõhtul jäid Viljandi tänavad puhtamaks kui paaril varasemal aastal, kuid jääga kaetud tänavatel kukkudes viga saanuid oli palju.

Viljandi haigla ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarst Mati Kallas kinnitas, et aasta saabumise aeg oli töörohke: 31. detsembril käis erakorralise meditsiiniabi osakonnas 51 ja 1. jaanuaril 46 inimest. Kiirabibrigaadid said vana aasta viimasel päeval 36 ja uue aasta esimesel päeval 21 väljakutset.

«Koormus oli kõva poolteist korda nii suur kui tavaliselt,» hindas ülemarst. Ta lisas, et nagu sellistel puhkudel ikka, olid paljud väljakutsed seotud alkoholi kuritarvitamisega, ent mullusest rohkem oli tänaval kukkudes viga saanuid. 24 tunni jooksul pidi abi andma 14-le sel moel viga saanud inimesele. Õmmelda tuli ka ilutulestikuraketiga pihta saanud inimese alahuult.

Viljandi politseijaoskonna juht Alvar Pähkel tõi välja, et kuna ilm oli vihmane, läksid aastanumbri vahetumist välja tähistama tulnud inimesed suhteliselt kiiresti laiali. Sealjuures ei jätnud linlased Pähkli tähelepaneku järgi maha kuigi palju prügi.

Seda, et linn oli pärast aastavahetust üsna puhas, kinnitas ka Viljandi tänavaid koristava aktsiaseltsi Eesti Keskkonnateenused kohalik juht Jaan Viljas. «Võrreldes eelmiste aastatega oli prügi isegi üllatavalt vähe,» tõdes ta. «Puruks pekstud pudeleid ja muud sellist eriti polnud.»

Jaan Viljase ütlemist mööda visatakse säärastel juhtudel kõige sagedamini maha just taarat. «Eelmisel korral oli seda ikka tunduvalt rohkem,» lausus Viljas.

Alvar Pähkli hinnangul ei valmistanud aastavahetus korrakaitsjatele peavalu. «Ei saa öelda, et tegevust polnud, aga inimmassi ja sündmust arvestades möödus vana-aastaõhtu üsna rahulikult,» rääkis ta. Politseinikel tuli tegelda liiga palju joonud kodanikega ning mõni neist ka arestikambrisse toimetada, kuid ühtegi teiste seast negatiivselt välja paistvat väljakutset õhtu jooksul polnud.

31. detsembril juhtus Viljandimaal kaks liiklusõnnetust, milles inimesed said kergeid vigastusi. Kell 11.15 paiskus Pärsti vallas Orika—Ramsi tee esimesel kilomeetril 70-aastase Endli juhitav Mazda teelt välja ja rullus üle katuse. Õnnetuses sai viga 57-aastane kaassõitja, kellele anti kohapeal esmaabi.

Kell 14.30 sõitis Viljandis Musta tee ja Ugala puiestee ristmikul peateel liikuvale sõiduautole kõrvalteelt ette Mercedes-Benz, mida juhtis alkoholi tarvitamise tunnustega 41-aastane Ain. Kiirabi andis kohapeal esmaabi Mercedese kõrvalistmel olnud 38-aastasele mehele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles