Uuel aastal saab Viljandis tasuta parkida

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Artikkel ilmus 27. novembri «Sakala» paberväljaandes.

Pärast pikki vaidlusi ja sõnavõtte hääletas Viljandi volikogu selle poolt, et uuest aastast on Viljandi kesklinnas parkimine tasuta.

Linn loobub senisest korrast, kus parkimiskellaga on võimalik kaks tundi tasuta parkida ja seejärel tuleb autokoha eest maksma hakata.

Korra muutmise poolt olid enamasti võimuliidu poliitikud, kelle hinnangul on tasulist parkimist kulukas korraldada ja sellega kaasnevad trahvid rikuvad linna mainet.

Viljandi volikogule saadetud seletuskirjas seisab, et tänavu kümne kuuga on linn maksnud aktsiaseltsile Ühisteenused tasulise parkimise korraldamise eest 23 934 eurot, väljakirjutatud viivistasudest on linn aga tulu saanud 17 792 eurot. Vahe on seega üle 6100 euro.

Oktoobri lõpuks olid kontrolörid andnud viivistasu ehk trahviotsuse 2411 inimesele. 49 neist on esitanud vaide ning 27 juhul on linnajuhid selle rahuldanud.

Opositsioonilise Koduse Viljandi esindaja Randel Länts arvas, et praegust korda ei ole mõistlik muuta.

Tema hinnangul võib korra muutmine kaasa tuua selle, et kesklinnas töötavad inimesed ei jäta enam oma sõidukeid tagahoovidesse või kesklinna äritänavatelt kaugemale ning Lossi ja Tartu tänaval pole parkimiskohti.

Korra muutmise pooldajad leidsid, et kesklinnas on parklaid piisavalt ning 1990. aastate keskpaigaga võrreldes on kesklinnast palju ärisid lahkunud.

«Meie otsust võib tõlgendada nii, et volikogu ei usugi enam, et elu kesklinna tagasi tuleb,» arvas seepeale Koduse Viljandi liige Eero Järvekülg.

Paarkümmend aastat Viljandi juhtimise juures olnud kunagine linnapea Heiki Raudla meenutas, et tasulise parkimisega on 20 aasta jooksul tegemist olnud kümme korda. Samas hääletas ta tasuta parkimise poolt. «Muidu ei saagi me teada, mis juhtub, kui tasuta parkimine sisse viia,» sõnas ta.

Volikogu arengukomisjoni juht Jaak Sulg soovitas tasuta parkimise ka linna arengukavasse kirjutada, et välistada võimalus, kus volikogu aasta pärast korda taas muuta tahaks.

Parkimine on Viljandi kesklinnas tasuline veel kogu detsembri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles