Tiitleid jaganud mehed asuvad masinaid sättima

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruve Veski oli küll rallikrossi meistrivõistluste viimasel etapil võidukas, ent pidi hooaja kokkuvõttes leppima siiski teise kohaga.
Ruve Veski oli küll rallikrossi meistrivõistluste viimasel etapil võidukas, ent pidi hooaja kokkuvõttes leppima siiski teise kohaga. Foto: Aivar Kaljusaar

Laupäeval Tartumaal Eesti rallikrossi meistrivõistluste viimaseid punkte jahtinud ning hooaja kokkuvõttes mitu medalit korjanud viljandimaalased võtsid võistlusaasta kokku rahulolevalt.

Laupäeval Kulbilohu rajal käinud Viljandimaa autosportlastest olid oma masinaklassis võidukad Janno Ligur, Rommi Pukk ja Ruve Veski. Pukk ja Veski lõpetasid meistrivõistluste arvestuses teise kohaga, Janno Liguril oli juba enne viimast etappi vormistatud karjääri kolmas tiitel.

Klassi Super 1600 meistrina pingevabalt sõita võinud Janno Ligur oli kiireim eelvoorudes ja finaaliski. «Sain uue masinaga võistluskilomeetreid koguda,» lausus ta. Noor võidusõitja ütles, et täitis tänavu seatud eesmärgid, ent tulevikuplaanid on pidamata.

Piloodi isa Jaanus Liguri sõnul seisab talvekuudel ees hulk töötunde, sest eelmisel kuul rajale toodud Škoda Fabia vajab tublisti seadistamist, et näidata tuleval hooajal veel kiiremat minekut.

Laupäeval pakkus Kulbilohu rajal meistrile kõva konkurentsi Riho Loit. Teisena lõpetanud mees tunnistas, et kiirem masin võttis lõpuks ikkagi oma. «Olen rahul sellegagi, et suutsin finaalis stardi võita,» tunnistas viljandlane.

Eesti meistrivõistluste arvestuses sai ainult neljal etapil kaasa teinud ja kaks korda poodiumile pääsenud Loit kaheksanda tulemuse. Koha võrra tahapoole jäi samuti vaid mõnel võistlusel rajal käinud Sander Roosimaa.

Lohtuseks etapivõit

Klassis TouringCar teenis Rommi Pukk viimasel etapil esikoha. Meistrivõistluste arvestuses pidi ta siiski leppima hõbedaga.

«Eesmärk oli meistritiitel tagasi võita, kuid paraku olin sunnitud ühest etapist kõrvale jääma ja tegin mõne rumala eksimuse ning pean sellepärast leppima hõbedaga,» tunnistas tiitliheitluses Tartumaa mehele Kalmer Vahile alla jäänud Rommi Pukk. «Viimase sõidu etapivõit oli magus: suutsin edestada kodurajal sõitnud meistrit,» lisas ta.

Rommi Puki sõnul annavad tänavused vajakajäämised stiimuli edasi rassida ning tuleval hooajal taas rajale tulla.

Samas võistlusklassis kahel etapil kaasa teinud Kevo Kärp ja Andrus Karu olid hooaja kokkuvõttes viies ja seitsmes.

Rallikrossisarja võimsaima mootoriga autode ehk SuperCari klassis hakkas Ruve Veski head kiirust näitama alles hooaja teisel poolel. Tema poolehoidjad ei pidanud pettuma ka Kulbilohus: ta võitis seal kaks eelsõitu ja finaali.

«Kulbilohu rajal on palju asfalti ja mulle kui endisele ringrajamehele on sellel sõita südamelähedasem. Mustal kattel on sõidutrajektoor sootuks teine kui kruusal ning seda teades suudan konkurentide võimsamate masinatega sammu pidada,» kõneles Veski.

Õppimise aasta

Esimest hooaega rallikrossisarjas kaasa teinud mees tunnistas, et hüppas kevadel pea ees tundmatusse. «Ma ei teadnud rallikrossist suurt midagi. Pidin kõik ise avastama ega julgenud kevadel esikolmikusse jõudmisest veel unistadagi,» jutustas Ruve Veski.

Medalimõtteid hakkas ta mõlgutama hooaja teisel poolel, kui oli teeninud esimese etapivõidu.

Sarja kokkuvõttes kaotas Ruve Veski kuldmedali võitnud Helmet Palmile ainult ühe punktiga. «Järelikult on tulevaks hooajaks siht olemas,» ütles ta.

Eesti meistrivõistluste koondarvestuses lõpetas Andre Teder klassis ERK Junior teise kohaga, ehkki tema hooaeg lõppes loodetust veidi varem. Uuel hooajal kavatseb noormees taas rajal olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles