Repliik: Uut telemaastikul

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viimasel ajal on ennast televisiooni uudisteprogrammidesse jõuliselt sisse söönud uus žanr reality sitcom ehk maakeeli öeldes tõsieluline situatsioonikomöödia. Seda viljelevad poliitikud, esitades telekaamerate ees omaloomingulisi sketše, ning selle kõige iseloomulikum joon on etteaste ülim primitiivsus.


Kõige elujõulisem paistab niisugune žanr olevat Venemaal. Esimese pääsukesena võisime Gruusia sõja ajal näha sketši, milles Venemaa president Dmitri Medvedev nõudis aru peaminister Vladimir Putinilt. Vaimukas.



Sama liini on Vene poliitikud jätkanud Ukrainaga peetava gaasitüli ajal: uudistesaated on vahendanud meile hulga vahvaid minilavastusi gaasikraanide avamisest või sulgemisest.



Eestis pole kõnealune žanr veel nii populaarne. Esimene vasikas on aga ka siin sündinud ja sugugi mitte aia taha läinud. Mäletame ju kõik Edgar Savisaare ja Ain Seppiku koomilist dialoogi Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil, kus nad arutlesid selle üle, kes ja kui mitu korda käisid Tallinna linnavalitsuses läbiotsimist tegemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles