Viljandimaa lapsed osalesid loomevõistlusel

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

UNICEF tähistas Eesti Vabariigi 90. aastapäeva omaloominguvõistlusega, millel lõi kaasa kuus Viljandimaa noort.


UNICEF Eesti komitee ootas kodu-, kooli- ja kodumaateemalisi fotosid ja esseesid 25. septembrini. Arvestust peeti kolmes vanuseklassis.



Fotovõistlusel osales 45 ja esseekonkursil 31 õpilast üle Eesti.



Viljandimaalt osalesid Edgar Rajamäe, Timo Siim ja Eisi Kõiv Suure-Jaanist, Ruth Rist Abjast, Kadri Reedi Viljandist ja Piret Alvre Viiratsi vallast.



Programmijuhi Urmo Reitavi sõnul läheb žüriil otsuse langetamisega kauem, kui esialgu plaaniti, sest võistlus oli väga tasavägine.



«Enamik kirjutisi olid analüüsivad, kuid oli ka poeetilisi töid,» sõnas UNICEF-i esindaja Eestis Toomas Palu, kes hindas kõrgelt noorte väljendusoskust. Õpilased arutlesid inimestevaheliste suhete, õiguste ja kohustuste üle ning haridus- ja keskkonnateemadel.



Fotokonkursi teemavalik sarnanes esseevõistluse omaga. Fotodel jäi silma palju huvitavaid detailileide ja vaatenurki. Kokku esitati hindamiseks 114 fotot.



Tulemused tehakse teatavaks 13. novembril, siis tunnustatakse ka paremaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles