Karksi-Nuia on Eesti meepealinn

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Karksi vallavolikogu otsustas 21. septembri istungil nimetada Karksi-Nuia Eesti meepealinnaks. Karksi piirkonna mesindus on läbi ajaloo olnud kõrge taseme ja tugevate traditsioonidega ning üks Eesti aktiivsemaid mesinike organiseeritud koostöö ja seltsielu poolest.

Karksi kandi kooliõpetaja ja mesinike eestvedaja Jaan Rootsi aktiivne tegevus viis 1902. aastal Eesti Mesilaste Pidajate Seltsi moodustamise ja tulemusliku tegevuseni. Viimase paarikümne aasta vältel on Karksi valla mesinduselu ja mesinike koostöö edendamises olnud tähtis roll Karksi-Nuia aianduse ja mesinduse seltsi juhil Leili Naelal ja väga kogenud mesinikul-teadlasel Antu Rohtlal. Ka selle aktiivse tegevuse mõju on ulatunud Karksi-Nuiast kaugele üle kogu Eesti.

Meefestival, mida Karksi-Nuia selts korraldas tänavu juba juba kümnendat korda, on mesinduse edendamise ja mee kasutamise propageerimise tegevuses kujunenud üle-eestilise tähtsusega sündmuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles