KredEx ootab lasterikaste perede taotlusi

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

30. juunini saavad lasterikkad pered esitada taotlusi riikliku tagastamatu toetuse saamiseks, et parandada ja ajakohastada eluasemetingimusi.

Toetus on mõeldud peredele, kus kasvab vähemalt kolm kuni 19-aastast (kaasa arvatud) last, kelle läinud aasta keskmine maksustatav tulu ühe leibkonnaliikme kohta on alla 355 euro ning kellel pole kas oma vajadustele vastavat eluaset või ei vasta olemasolev eluase elementaarsetele elamistingimustele: seal pole vee- ja kanalisatsioonisüsteemi või pesemisvõimalust, katus ei pea vett või küttekolded ei taga eluaseme optimaalset siseõhu temperatuuri.

Ühe projekti maksimaalne toetussumma on 8000 eurot. Taotleja, kellele pole varem kodutoetust antud rohkem kui ühe korra, võib toetust taotleda kuni 5000 eurot. Pered, kellele on kodutoetust eraldatud rohkem kui ühel korral, sel aastal kodutoetust uuesti taotleda ei saa. Käesolevast aastast ei ole võimalik toetust taotleda eluasemelaenu põhiosa tagasimaksmiseks.

Korduva toetuse taotlemise hetkeks peab eelmine toetus olema kasutatud sihtotstarbeliselt, projekt tähtaegselt lõpetatud ja KredExile esitatud toetuse kasutamise lõpparuanne.

Lasterikastele peredele mõeldud kodutoetuse taotlemise täpsemad tingimused on KredExi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles