Konni läbilaskev kultuurimaja läheb remonti

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi väliselt pole Mõisaküla kultuurimajal väga vigagi, siis tegelikult vajab uuenduskuuri sisuliselt kogu hoone.
Kuigi väliselt pole Mõisaküla kultuurimajal väga vigagi, siis tegelikult vajab uuenduskuuri sisuliselt kogu hoone. Foto: Marko Saarm

Mõisaküla kultuurimaja töötajatel on käsil asjade pakkimine, et lasta 29. mail sisse aktsiaseltsi Pärlin ehitajad, kelle novembri lõpuni kestev töö peaks tagama selle, et järgmisel talvel ei lase 70 aastat vana maja sisse külma ega konni.

Kultuurimaja juhataja Laine Pedaja sõnas, et kõige rohkem teebki majas tegutsevatele töötajatele ja rühmadele liiga külm, aga ka näiteks see, et põrandatel on vesi ning need mädanevad. Põrandad on juhataja sõnul koguni nii ära vajunud, et nende vahelt pääsevad majja nii lumehanged kui konnad. Viimaseid on nähtud hüppamas korduvalt. «Ei jõua neid ära musitada, ei tule printse kuskilt,» ütles Pedaja naerdes.

1947. aastal raudteelaste klubiks ehitatud maja on naise sõnul küll vana ja armas, aga vajab hädasti uuenduskuuri. Mõni aasta tagasi said nad korda kottpimeda saali, kuhu lasti akende ja terrassiukse abil ka valgus sisse, aga sellest oli vähe kasu, sest põrandad vajusid juhataja sõnul ikka sisse. Seejuures aitas sisekujundusega osaühing Duo Disan, mille noored sisekujundajad tulevad ka nüüd nõu ja jõuga appi ning on Pedaja sõnul lubanud teha uue vana maja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles