Kohus tühistas Tauno Tuula karistuse korruptsiooniseaduse rikkumise eest

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Tuula 7. märtsil Viljandi kohtumajas kohtuotsuse kuulamise eel.
Tauno Tuula 7. märtsil Viljandi kohtumajas kohtuotsuse kuulamise eel. Foto: Elmo Riig / Sakala

7. märtsi lõuna paiku Viljandi kohtumajas peetud istungil väljakuulutatud kohtuotsusega tühistati Viljandi ärimehele, endisele linnavalitsuse liikmele Tauno Tuulale määratud karistus korruptsiooniseaduse rikkumise eest ning keskkriminaalpolitsei väärteomenetlusega talle selle eest määratud 400-eurone rahatrahv. 

Loo keskmes on osaühing Nordic Living, kes ostis 2014. aasta lõpul Näituse tänav 4b krundi ning viis kohe 2015. aasta algul linnavalitsusse palve muuta kinnistule tehtud detailplaneeringut nii, et sinna võiks kuue ridaelamuboksi asemel rajada 21 boksi. Tauno Tuulale pandi süüks, et ta ei rääkinud 2015. aasta lõpus linnavalitsuse liikmeks saanuna oma lähedastest sidemetest osaühingu Nordic Living juhatuse liikme, oma poja elukaaslase Anna Netšajevaga ega taandanud ennast linnavalitsuse otsustusprotsessist.

Kohtu tänase otsuse kohaselt ei ole väärteomenetluses piisavalt põhjendatud Tuula subjektiivset tahtlust ega kavatsust linnavalitsuse potentsiaalselt korruptsiooniohtlikus otsuses osalemisega seda soovitud suunas mõjutada. Kohus leidis, et keskkriminaalpolitsei toimetatud väärteomenetluses ei ole selgelt ja üheselt välja toodud, milles avalike ja erahuvide konflikt seisnes, ning sedastas, et Tuula poja elukaaslane ei kuulu huvide konflikti tekitavate isikute hulka korruptsioonivastase seaduse paragrahvi 7 mõttes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles